De Winthont - Duurzaamheid De Winthont - Duurzaamheid
GPR Gebouw label GPR Gebouw

Duurzaamheid

Duurzaam ontwikkeld, comfortabel in het gebruik

Om de duurzaamheid van gebouwen weer te geven worden er verschillende programma's gehanteerd, zoals GreenCalc+, GPR gebouw en BREEAM. Ieder programma beoordeelt op zijn eigen manier de duurzaamheid van het gebouw in een score of een cijfer. De Winthont is een GPR Gebouw, een product van W/E adviseurs. Na de invoer van alle gegevens zijn de prestaties zichtbaar op het gebied van energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.

Per module wordt een waardering op een schaal van 1 tot 10 toegekend. Hoe hoger de kwaliteit- of hoe lager de milieubelasting- hoe hoger de score. GPR maakt gebruik van EPC, LCA, Politiekeurmerk Veilig Wonen en inzicht van deskundigen (gezondheid en toekomstwaarde). GPR wordt erkend door landelijke organisaties en is opgenomen in de actuele richtlijnen voor duurzaam inkopen van de overheid.

De scores worden uiteindelijk met een consumentenlabel vertaald naar sterren. 5 sterren Is maximaal. Bij een gemiddelde score van 9,5 of hoger zijn vijf sterren te behalen, een gebouw dat een 7,5 scoort krijgt 3 sterren. Wij zijn trots op het feit dat De Winthont een 7,6 scoort. 3 Sterren!

Onderneemt u in De Winthont, dan draagt u niet alleen uw steentje bij aan een beter milieu. U ervaart ook het comfort van een GPR Gebouw.